Sprekers | TP Congres 2018 | Gebitsslijtage
 

     

Dien Gambon
Dien Gambon studeerde in 1986 af aan de R.U.U. Ze was lange tijd werkzaam in de algemene praktijk en Centra voor Bijzondere Tandheelkunde. In 2005 startte ze met de Bambodino Kinderpraktijk waar ze tot 2018 werkzaam was. In 2011 promoveerde ze op het onderwerp: Tanderosie bij kinderen: risicofactoren in het dagelijks leven in de 21e eeuw. Momenteel doet ze onderzoek aan de afdeling Orale biochemie van ACTA en begeleidt zij studenten, daarnaast geeft ze tandheelkundige zorg aan kinderen. Ze publiceert regelmatig tandheelkundige artikelen en geeft presentaties op congressen.

         
     

Peter Wetselaar

Dr. Peter Wetselaar studeerde in 1986 als tandarts af aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien is hij werkzaam in een algemene praktijk (tevens Verwijspraktijk) in Heemstede. Sinds 2011 is hij Chef de clinique van de stafkliniek Orale Kinesiologie van het ACTA, sinds 2016 is hij hoofdopleider van het uitstroomprofiel Orale Kinesiologie van het Postgraduate Masters Programme in Oral Health Sciences.
In 2016 promoveerde hij op het proefschrift the Tooth Wear Evaluation System: development and applications aan de Universiteit van Amsterdam.
Hij is erkend als tandarts-gnatholoog door de NVGPT, als restauratief-tandarts door de NVVRT en als tandarts-slaapgeneeskundige door de NVTS.

         
     

Hans van Pelt 
Dr. A.W.J.(Hans) van Pelt. | Tandheelkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. 
Van 1978-1985 full-time verbonden aan de afdeling Prothetische Tandheelkunde. Daarna startte hij een algemene (groeps)praktijk in 1984 en werkte daar tot 1999.
Van 1991 - 2011 was hij verbonden aan het Martiniziekenhuis in Groningen voor prothetische en restauratieve behandelingen in samenwerking met de afdeling Mond-Kaak en Aangezichtschirurgie. In 2004 heeft hij er een Afdeling Bijzondere en Restauratieve Tandheelkunde opgezet dat in 2011 is overgegaan in een CBT. 
Sinds 2000 is hij weer verbonden aan het Centrum Tandheelkunde en Mondzorg  van het Universitair Medisch Centrum Groningen en verzorgt hij onderwijs in “Restauratieve en Reconstructieve Tandheelkunde”.
Zijn huidige werkzaamheden verdeelt hij over het  UMC Groningen en (sinds juli 2011) een verwijspraktijk voor (Proclin) in Rotterdam. In december 2010 is hij door de EPA erkend als Prosthodontics. In 2015 is hij erkend als Restauratief Tandarts NVVRT (opgericht in 1998) waarvan hij mede-oprichter en erelid is sinds 2015. Sinds 1986 is hij actief als docent in het PostAcademisch Onderwijs in Nederland en voor het NiVVT in België. Sinds 2012 is hij hoofdredacteur van het vaktijdschrift Tandartspraktijk.

         
     

Brian Millar 

Professor of Blended Learning in Dentistry at King’s College London and NHS Consultant in Restorative Dentistry at the King’s College London Dental Institute at Guy's, King's and St Thomas' Hospitals.  Specialist in Prosthodontics and in Restorative Dentistry.  

Programme Director for the internationally popular MClinDent (Fixed & Removable Prosthodontics) now in its 20th with graduates in over 60 countries practising a high level of clinical dentistry.  In the past set up the highly successful MSc programmes in Aesthetic Dentistry and also Advanced General Dental Practice by blended learning at the KCL Dental Institute. 

With 37 years experience in clinical practice and currently an active specialist clinician in both hospital and private practice, particularly in treating tooth wear, aesthetic and occlusal problems utilising MI philosophies where possible. 

Experienced teacher to undergraduates and postgraduates and well-known provider of postgraduate education nationally and internationally at conferences through lectures, seminars, webinars and hands-on courses. 

Published over 180 papers, supervised over 200 PhD and Masters students, involved in setting up MOOCs with over 20,000 students.  Series Editor of three books on Essentials in Esthetic Dentistry. As well leading on the silencing of the dental drill collaboration, research includes management of occlusal problems using MI techniques, bringing together aesthetics and function with a focus on tooth preservation.

         
     

Manfred Leunisse
In de Kliniek voor Orthodontie Rotterdam  is Manfred Leunisse de orthodontist.  Hij wordt bijgestaan door een team van acht stoelassistentes en twee receptionistes.
Hij heeft tandheelkunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) van 1982-1987. Van 1989 tot 1993 heeft hij zijn specialisatie orthodontie gevolgd aan het Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam (ACTA). Naast zijn werk als orthodontist verzorgt hij nascholing aan tandartsen en publiceert hij af en toe in de vakliteratuur voor tandartsen en  orthodontisten.

Hij is gespecialiseerd in  interdisciplinaire behandelingen. Tevens is hij lid van beroepsvereniging NMT  en wetenschappelijke verenigingen NVOS,  NVVP en RTV.
Leunisse is ook mede-eigenaar  van en orthodontist in PRO-Rotterdam (www.pro-rotterdam.nl) en gaat een keer per maand naar tandartsengroepspraktijk Zaltbommel (www.tgp.nl) om advies te geven.

         

     

Marcel Linssen
Marcel Linssen ronde zijn doctoraal tandheelkunde in 1988 af in Utrecht met een cum laude voor praktijk. Het tandartsexamen volgde vervolgens in 1989 in Nijmegen. Sinds 1991 heeft hij met twee collega's een groepspraktijk in Rotterdam opgezet welke in de loop der tijd uitgegroeid is tot een praktijk met 40 medewerkers.

Tegenwoordig werkt Marcel bij PRO Rotterdam waar hij zich kan bezighouden met de behandelingen die aansluiten bij zijn passie en specialisatie:

  • Uitgebreid kroon en brug werk.
  • Het herstellen van slijtagegebitten.
  • Het regisseren van  tandheelkundige behandelingen waarbij meerdere specialismen betrokken zijn.
         
     

Sjoerd Smeekens
Na de basisopleiding (Nijmegen) en 10 postdoctorale universiteitsjaren in Basel (CH) en Freiburg (D), werd de Zwitserse specialisatie in de reconstructieve tandheelkunde (SSRD), de Duitse specialisatie in prothetische tandheelkunde en materiaalkunde (DGPro) en zijn promotie in Freiburg behaald. Sjoerd is erkend tot Europees specialist in prosthodontics (EPA) en bestuurslid van de NVVRT. Na externe docentschappen aan de universiteiten van Nijmegen en Pennsylvania (USA), heeft hij zich toegelegd op de kliniek en academie voor reconstructieve tandheelkunde (Beuningen) waar hij met veel enthousiasme behandelt en doceert.

         
     

Bas Loomans
Bas Loomans is senior-onderzoeker op het Radboudumc en is projectleider van het ‘Radboud Tooth Wear Project’, hetgeen zich richt op de etiologie en behandeling van ernstige gebitsslijtage. Daarnaast is hij werkzaam in een verwijs- en groepspraktijk, waar zijn speciale aandacht uitgaat naar de adhesieve en reconstructieve tandheelkunde.

         
     

Cees Kreulen
Dr. Cees Kreulen is verbonden aan de vakgroep Orale Functieleer van het Radboudumc in Nijmegen. Hij is een groot aantal jaren werkzaam met minimaal invasieve prothetische technieken, toegepast in wetenschappelijk onderzoek, in het onderwijs en in de kliniek. Is eveneens betrokken bij het Nijmeegse ‘Radboud Tooth Wear Project’.

         
     

Laurens Tinsel
Laurens Tinsel heeft na zijn studie tandheelkunde 20 jaar gediend bij de Koninklijke Landmacht in zowel curatieve als management functies. Na het ontvangen van de erkenning parodontoloog NVvP in 1996 verruilde hij 10 jaar later Defensie voor de Paro Praktijk Utrecht. In diverse voorzitters- en commissiefuncties is hij bestuurlijk actief geweest voor de NVvP. Als beëdigd forensisch odontoloog betrokken bij identificaties in binnen- en buitenland. Tenslotte sedert 2014 ook actief als adviserend tandarts van Zilveren Kruis.

         

 

Klik hier en meld u aan! 

Aanmelden


€ 300,-  Vroegboektarief

€ 350,-  Regulier tarief

€ 300,-  Abonneetarief

€ 300,-  Tarief leden NWVT

Schrijf nu in!

30% korting op boek

 

Als deelnemer aan het TP Congres
over Gebitsslijtage profiteert u van
30% korting op het boek
Atlas Gebitsslijtage
in de BSL Webshop. 
Na aanmelding ontvangt u
per e-mail een code voor 30% korting
op Atlas Gebitsslijtage

Kennispartner(s)


Sponsoren:

Deel dit event via

     

Twitter mee #TP